Jdi na obsah Jdi na menu

Prague Wine Week 24.-30.1.2011

27. 1. 2011

Vinařství, která získala medaili v soutěži Prague Wine Trophy, se spojila s vybranými restauracemi, vinnými bary a vinotékami, které nabízejí menu s víny a ochutnávky vín. Pro své zákazníky tak nabízí  

  • Tříchodové menu v restauraci se třemi víny stojí 450 Kč
  • Degustace tří až pěti vín s malým občerstvením ve vinném baru 250 Kč 
  • Degustace pěti vín ve vinotéce 150 Kč.

Své místu tu vedle vín chilských, kalifornských, toskánských, burgundských, alsaských a rakouských mají i vína z Moravy. Vzhledem k tomu, že se věnujeme právě vínům z Moravy, dovolíme se soustředit právě na ně.

Vinařství Vinselekt Michlovský se spojilo hned s dvojicí pražských restaurací. Chagall's Club Restaurant bude jeho vína servírovat k restovaným šnekům, telecí svíčkové či ke Créme Brulée ze zeleného čaje, Dům vína U Závoje zas k paštice z kachních jatýrek, zvěřinovým řízečkům a jahodové roládě.

Mikrosvín Mikulov pak nachystal pět vzorků ve vinném baru Vinograf. Připraveno je i drobné občerstvení.

V Grand Cru Wine Baru budete moci k vínům z Arte Vini ochutnat čerstvé uzeniny z Uhlířských Janovic.

Do auditorům pohybujícím se u Národní třídy známé restaurace Fama přivezlo víno Vinařství Proqin. Servírovat se bude ke "štrúdlu" z listového těsta plněného parmskou šunkou a rukolou, kuřecím prsou se šunkou a hráškovým pyré a vyzrálému Brie.

A nakonec Vinařství Škrobák v Café Lounge doplní svými víny menu skládající se ze slaného koláče z batáty, jehněčím kotletkám se špenátem a roládou s kakaovým krémem.

Pokud jste dostali při čtení těchto řádků chuť na něco dobrého, tak vězte, že já při psaní těchto řádků taky. Tak věřím, že alespoň jedno z nabízených vín ochutnáte.

Více na:

www.praguewine.cz a Prague Wine Week - Wine & Food Tandemy